myasto-za-vseki 8 3 6 5 1

Как да превърнем дефекта в ефект…

6 полезни съвета за това как дразнещите различия могат да бъдат полезни и дори ценни..

1. „Той никога не ме слуша. Трябва да правя по 100 пъти забележка за едни и същи неща и те никога не се променят”

Мъжът, за който се говори тук притежава изключителното умение да ви изкарва извън кожата с твърдоглавието си. Има неща, които прави и колкото и да му обяснявате с добър тон или с лош – нищо не се променя.

Това говори за мъж с характер. Мъж, който има свое мнение и не обича да бъде наставляван. Помислете колко полезно би било това качество, ако някой негов приятел го кара да направи нещо, което му се иска. С този „инат” той може да откаже да отиде на стриптийз бар, само защото всички казват, че така правят истинските мъже.

2. „Тя е изключитено подробна и обикаля по 100 магазина и оглежда 100 блузки, преди да си избере коя да купи. Това ме побърква.

О ДА! Това може да е ужасно отегчително за всеки мъж. Разходките по магазините, оглеждането, меренето и онзи поглед казващ „не знам дали тази да избера”, който може да докара всеки мъж до желанието да попадне в друга реалност, където жена му вече е избрала своята блуза или обувки.

Но замислете се, това е жена, която е изключително взискателна и подбира умело всичко, което ще вземе за себе си. Със същата прецизност е избрала вие да бъдете мъжа до нея. Представете си колко специален сте бил, щом е отхвърлила всички други алтернативи преди вас, за да знае, че това е най-правилния избор.

3. „Той не ме разбира. Когато се скараме аз се разплаквам, а на него не му пука и си гледа телевизия. Не иска да говорим за това какво се случва с нас и как се чувства”.

Познато нали? Жените са чувствителни, емоционални, импулсивни, а мъжете някак са сдържани и понякога могат да изглеждат много студени и неразбиращи. За тях нещата са „Кой, кога, къде, защо”, за жените е „Как се чувствах, когато това стана, къде беше той, когато аз имах нужда и как това се отрази на мен и моята същност”. Питали ли сте се някога какво би станало ако мъжът ви се прибере от работа и седне да ви разказва: „Днес бях толкова разстроен, когато шефът ми каза, че трябва да дам този доклад до обяд, а точно преди това бях говорил с майка си и се чувствах леко нервен и изведнъж така се натъжих, че…”? Мисля си, че тогава по-скоро ще бъдете приятелки. Когато има някаква ситуация, в която трябва да се реагира твърдо – този „нечувствителен” мъж ще бъде вашата опора със здравия си разум и умерена изява на чувствата си.

4. „Тя не спира да ме обсебва. Понякога искам да излезна само с приятелите си или да остана сам със себе си и компютъра”

Мъжете често обичат да се оплакват, че жените им са много „досадни”. Правят планове, ангажират деня им, говорят много за себе си и за „нас”. Но какво ли би било ако това изведнъж спре. Край!!!

Сключете сделка, че през времето което вие ще прекарате сам, тя може да направи нещо само за себе си – козметик, пазар с приятелка или приятел, да отиде с някой познат на басейн или да прекара времето както сама пожелае.

Прокрадна ли се леко чувство на ревност у вас?

5. „Той иска само спокойствие и като се лепне за този компютър…никаква работа не върши и само ме изолира”

Кавате си „ето за това говорех по-горе. Изобщо не му пука за мен и за семейството. Дай му само компютър и спокойствие”. И сигурно много жени биха се почувствали пренебрегнати и изоставени. Но как може това да бъде положително?

За да може една връзка да бъде здрава, тя следва етапи на близост и етапи на разделеност. Те може да са големи, а може и малко. Но във времето, когато той иска да остане сам със себе си е много вероятно да се появи чувството на вашата липса. Само ако имате лично време за себе си можете да бъдете интересни един на друг. Ако вие не сте преживяла нещо сама, как ще му го разкажете с ентусиазъм. Същото е и при него. Когато изживее нещо интересно сам, ще има желание да го сподели с вас. И колкото и странно да звучи – разстоянието поражда желание за близост.

6. „Тя се пали толкова лесно, и за най-малкото нещо повишава тон. Все нещо не е доволна и винаги причината съм „АЗ”.

Когато видите жена си като кълбо от нерви как се е запътила към вас с пламък в очите – то вие няма как да не застанете в отбранителна позиция и готови за война. Но истината е, че тя изпуска напрежението, което не винаги се е натрупало от вас. Да задържаш напрежение и гняв е изключително вредно и понякога жената има нужда от „бушон”. Това е в повечето пъти най-близкия човек, пред който знаем, че можем да избухнем и пак ще бъдем обичани. Защото жeната има нужда от гръмоотвод, по който да изтече напрежението, без да има последици и наранявания.

Ако успеете да не приемете лично гнева й, ще избегнете не само скандал, но и ще спечелите най-ценното – нейното доверие.