myasto-za-vseki 8 3 6 5 1

Няколко метода за това как да комуникираме по-лесно и спокойно с околните. Как да се научим да отстояваме себе си, без да засегнем другия.

КомуникацияВсеки ден, всеки от нас комуникира – в магазина, в работата ни, в семейството ни, с приятелите и дори със себе си. Освен откритата и директна комуникация, всеки от нас използва и един още по-силен и по-често срещан метод за общуване – нашето поведение. Езикът отвъд думите, за който често не си даваме сметка, но той постоянно говори за нас и по него разчитаме настроенията и усещанията на другите. Какво казваме без да си даваме сметка за това и как да се научим да разчитаме своето собствено поведение, и да комуникираме по-съзнателно? Как да разберем защо правим някои неща и защо другите реагират по определен начин? Защо често се чувстваме все едно говорим на различни езици? Защо ни е трудно да кажем какво мислим и какво искаме?
Често изпадаме в ситуации, от които не намираме изход. Сменяме средата си и обкръжението ни, но някак отново се оказваме в същата „задънена улица”. Отново се появяват въпроси като „защо този човек прави така, как да му покажа да спре”, „защо все попадам на такива хора” или „ защо все на мен се случва това”.
Този практически курс може да ви даде възможност да откриете отговора на тези въпроси и насока как да излезете от този „омагьосан кръг” на човешките взаимоотношения.

ЗА: всеки човек, който иска да подобри комуникацията си с хората около него и да разбере защо „това се случва все на него”.