myasto-za-vseki 8 3 6 5 1

Уъркшопи

Фондация „МЯСТО ЗА ВСЕКИ“ предлага и уъркшопи за различни трудности, които преживяваме и имаме желание да преодолеем. 

Уъркшопи – интеракционни групи за хора, любопитни към вътрешния си свят – ключ към правилното разбиране на света на другите.

Паническите атаки – какво става с нас? Как да се справим с този ужасен ад?

Сърцебиене, изтръпване на пръстите на ръцете и краката, усещане за страх без видима причина. Сякаш ей сега ще припаднем или ще ни се случи нещо много опасно и страшно. Мисълта ни тече бързо и хаотично и търси изход. Болки в тила, областта около сърцето. Нарушен сън – трудности при заспиване и резки събуждания придружени с усещане за нереалност.Песимистични мисли и усещане, че “никога няма да се оправя”. Важните неща преди – вече губят смисъл пред страха от това да не ни се случи отново атаката.
Ако тези симптоми са ви познати и са ви се случвали или ви се случват често и бихте искали да си обясните какво се случва с вас – заповядайте при нас.

Как да опознаем себе си, чрез общуването с другите – интеракционна група

ЗА: Всеки, който си задава въпроса „кой съм аз” и „кои са другите”; „къде започват моите желания и свършва задължението към другите”. За всеки, който смята, че да опознаеш себе си е най-мощното оръжие срещу стреса и самотата. За всеки, който иска да държи кормилото на своя живот и да се научи да устоява на провокация и манипулация.

Депресията – Как да се справим и да излезем от водовъртежа, който ни засмуква надолу.

За: Всички попаднали в капана на съвремието – Депресията. Как да върнем живота си в релсите, които искаме? Как да върнем желанието си за живот и да се научим отново да се радваме на дребните неща около нас. Да си припомним изкуството да се усмихваме и да се чувстваме значими. Да го направим заедно…

 

teens Аз съм тийнейджър!!!

За: Всички на възраст между 16 и 20 години, които искат да говорят за нещата, които ги вълнуват – за мислите си, за чувствата си, за себе си и за войната с родителите. За тези от вас, които се чувстват неразбрани, тъжни, недоволни и искат да има някой, с който да могат да споделят, с който да се зарадват, да се разгневят или да си помълчат – без да бъдат контролирани или обвинявани.